protestwake schipholbrand 27 oktober 2005

Vanavond protestwake bij Uitzetcentrum
stop uitzettingen – 27 oktober 2005

Naar aanleiding van de brand vannacht op het uitzetcentrum op schiphol vindt er vandaag een protest/wake plaats bij het uitzetcentrum. Wij zijn geschokt over wat er gebeurd is. Komt allen.

Vanavond om half 6 bus zal er een bus vanaf het Victoriahotel in Amsterdam (tegenover CS) vertrekken richting de vreemdelingendetentie UC Schiphol om daar een solidariteitsprotest te houden. Vanaf half 7 zullen we voor het uitzetcentrum, Ten Pol 64 Oude Meer, met fakkels en spandoeken staan om onze solidariteit te betuigen aan de nabestaanden van de slachtoffers en alle getroffen gevangenen.

De mensen die in het uitzetcentrum vastzaten, en op dit moment worden overgeplaatst naar andere gevangenissen, hebben al enorm veel meegemaakt. De brand van afgelopen nacht is de volgende traumatische ervaring. Mensen horen niet achter tralies alleen omdat ze geen verblijfsvergunning bezitten. De brand, met zeker 11 doden als gevolg, is opnieuw een teken dat de mensen in de uitzetcentra schandalig en nalatig worden behandeld. De gevestigde media richt haar aandacht nu vooral op de mensen die in de chaos hebben kunnen ontsnappen, alsof dat het ergste is! Onze aandacht is bij de slachtoffers en de mensonterende omstandigheden waarin mensen zonder verblijfsvergunning in ons land gedwongen worden te leven. Soms zelfs tot de dood er op volgt…
Stop opsluiten en uitzetten van migranten en vluchtelingen zonder verblijfsvergunning!

Dit protest wordt georganiseerd door verschillende organisaties en groepen die zich inzetten voor vluchtelingen en geillegaliseerden. gevolg, is opnieuw een teken dat de mensen in de uitzetcentra schandalig en nalatig worden behandeld. De gevestigde media richt haar aandacht nu vooral op de mensen die in de chaos hebben kunnen ontsnappen, alsof dat het ergste is! Onze aandacht is bij de slachtoffers en de mensonterende omstandigheden waarin mensen zonder verblijfsvergunning in ons land gedwongen worden te leven. Soms zelfs tot de dood er op volgt…

Stop opsluiten en uitzetten van migranten en vluchtelingen zonder verblijfsvergunning!

Dit protest wordt georganiseerd door verschillende organisaties en groepen die zich inzetten voor vluchtelingen en geillegaliseerden.