Campagne Free Ahmed Issa gestart – Hoger beroep Schipholbrand uitgesteld

[persbericht, Amsterdam, 15 april 2009]

Het Gerechtshof Amsterdam heeft gisteren, 14 april 2009, bekend gemaakt dat het hoger beroep van Ahmed Isa Al-J. is uitgesteld tot augustus (zie onderaan). Ahmed Isa Al-J. is op 15 juni 2007 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor brandstichting met voorwaardelijke opzet in het cellencomplex Schiphol Oost. Voorlopig zijn de zittingsdagen vastgesteld in de week van 10 augustus 2009. In die week zal ook prof. Delemont van de universiteit van Lausanne als deskundige worden gehoord.

M2M Radio en All Included zijn een campagne gestart waarbij de verantwoordelijkheid van de brand niet bij Ahmed Isa wordt gelegd maar bij de overheid. Ondanks het feit dat er minder of geen slachtoffers waren gevallen als de overheid haar regels had nageleefd, is Ahmed Isa de enige die vervolgd wordt. Hij is de zondebok van de Schipholbrand waar Donner en consorten zich achter verschuilen. M2M en All Included willen tijdens de campagne alle ruimte geven aan de overlevenden en nabestaanden van de brand en zo laten zien dat vreemdelingendetentie leidt tot ondermijning van mensenrechten en democratie.

Onder de naam SCHIPHOLBRAND(t) DOOR presenteren M2M en All Included met de overlevenden van de Schipholbrand in de week van 20 april

schipholbrand_1e_week_web_groot

 week 20 april

*Winkelraam-expositie F6 m.m.v. Libia Casto & Ólafur Ólafsson en Ghalia Elsrakbi.

Ferdinand Bolstraat 6, Amsterdam

a

zaterdag 25 april

*Rebel Up-benefiet met Black Lion, DJ Papa Sakho en de Schiphol People en Diasporic Sounds from the Global Underground.

Cultureel centrum OCCII, Amstelveenseweg 134, Amsterdam. Aanvang 21.30u, entree 5 euro.

week 10 augustus

*Hoger beroep van Ahmed Isa (Schipholbrand) met live M2M Radio vanuit een mediabus voor het Gerechtshof Amsterdam, Prinsengracht 426.

ahmed_issa_all_in
*‘Schipholbrand(t) door’, theateravond met vier monologen, m.m.v. Saleh Hassan Faris, Caspar Nieuwenhuis, Ben Melis, Jetty Mathurin en Gladys Toekaja.

Voor meer informatie:

All Included en M2M Radio,

info@allincluded.nl en m2m@streamtime.org

http://www.vertrokkengezichten.net

 

All Included en M2M Radio

[einde persbericht]

 

Persbericht Gerechtshof Amsterdam 14 april 2009

Behandeling Schipholbrand-zaak verschoven naar 26 mei 2009

http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Gerechtshoven/Amsterdam/Actualiteiten/Behandeling+Schipholbrand-zaak+verschoven+naar+26+mei+2009.htm

 

De zittingen van 21 en 23 april en 19 mei inzake de behandeling van de Schipholbrand-zaak komen te vervallen. De nieuwe geplande data voor behandeling zijn 26 mei 2009 (10.00 uur): regiezitting.
De inhoudelijke behandeling is gepland in week 33 (10 -14 augustus). In die week zal ook professor Delemont als deskundige worden gehoord.
Bron: Gerechtshof Amsterdam. Datum actualiteit: 14 april 2009