Steun Faso Kele – ecoboerengemeenschap in Guinée – !

880,2368,0,1612,96,1024,998,998,1077,47642,0

Steun Faso Kele – eco-boerengemeenschap in Guinée -!

benefiet dinner
maandag 15 april 2019
19u in Joe’s Garage
Pretoriusstraat 43, 1092 EZ Amsterdam

In 2010 is een kunstenaarscollectief genaamd Faso Kele – kinderen van één aarde – opgericht in Bamako/Mali. In hart en ziel werken zij aan een wereld zonder grenzen: sociaal, cultureel, religieus en transnationaal. Middels kunstonderzoek werken ze aan thema’s als sociale gerechtigheid, migratie, vrij verkeer, panafricanisme en bescherming van het milieu en grondstoffen. Voor Faso Kele zijn kunst en nijverheid actieve middelen om een diverse en harmonieuze wereld op te eisen. Kunstrichtingen zijn muziek, theater, vertellingen en ecologische nijverheid.

ECOLOGISCH DORP FASO KELE
In 2016 stichtte Falo Kele een ecologisch dorp in de Kindia-regio van Guinee, West-Afrika. Op een terrein van 4 hectare (6 voetbalvelden groot) met 4 hutten en 15 bewoners wordt de grond biologisch verbouwd en vindt er herbebossing plaats. De Faso Kele bewoners zijn afkomstig uit Mali, Guinee, Ivoorkust, Gabon, Duitsland en Burkina Faso. Het dorp heeft naast een autonoom bestaan als doel de bestrijding van de plattelands exodus door vertrouwen te kweken bij jeugd en vrouwen aldaar. Volgende fase is de bouw van een groot gemeenschapshuis en een atelier cq opleidingsruimte.


Maar allereerst is het plan: de bouw van een toiletruimte bestaande uit 2 wc’s en 2 douches voor bewoners en deelnemers van de workshops. De vorige wc was door regens weggespoeld. De nieuwe ruimte is van baksteen en heeft een dak die regenwater opvangt voor de wc’s. Vanavond een benefiet voor Faso Kele in Joe’s Garage.

Meer uitleg over dit project en de bouwplannen vind je in (franstalige) bijlage. De kosten van de wc-ruimte zijn begroot op 19.600.000 GNF (~1.866 Euro).
Je kan ook vanuit je luie stoel storten op bankrekening NL94 INGB 0004 8645 27 van All Included ovv Faso Kele.

Faso Kele en All Included zijn beide actief in Afrique-Europe Interact (AEI), een netwerk van Afrikaanse en Europese zelf-organisaties. AEI werkt enerzijds aan gezamenlijke projecten en acties en anderzijds aan onderlinge ondersteuning.
Zo ontvangen wij op maandag 8 april een lid van de Association Togolaises des Expulsés uit Sokodé/Togo (ATE = Vereniging Uitgezette Togolezen) in Amsterdam.
Deze avond in Plantage Dok over activisme in Afrika en wederzijds ondersteuning zal in frans/engels gevoerd worden. Iedereen welkom.

Na benefiet dinner in Joe’s Garage op maandag 8 april 19u is er om 21u een concert van Cinderwell [https://cinderwell.bandcamp.com/

Meer info over Faso Kele en haar activiteiten vind je hier: http://www.fasokele.org/?lang=fr
Meer info over Afrique-Europe Interact: https://afrique-europe-interact.net/?article_id=113&clang=1

Na benefiet dinner is er om 21u een concert van Cinderwell [https://cinderwell.bandcamp.com/]
Iedereen welkom in Joe’s Garage (zie agnda in Radar: https://squ.at/r/15)